Organizacija "4Life" u Cazinu: Sanacija krova porodici Begić i pomoć za šest učenika (VIDEO)

Home

Organizacija "4Life" u Cazinu: Sanacija krova porodici Begić i pomoć za šest učenika (VIDEO)


U proteklom mjesecu, humanitarna organizacija "4Life" zabilježila je sljedeće aktivnosti: akciju sanacije krova u MZ Polje i akciju “Pomoć za đake”.

Akciju sanacije krova porodici Begić, u cazinskom naselju Polje, ispred organizacije "4Life" vodi veliki humanista i aktivista organizacije, Esad Malić. Pozivajući ljude dobrih namjera, a oslanjajući se prije svega na svoje Cazinjane, Esad Malić je uvjeren da bi ova akcija, naravno, uz Božiju pomoć, trebala vrlo brzo biti privedena kraju. Predviđeni iznos koji bi trebao biti dovoljan za sve potrebne radove na kući je 3 000 €.

Tako ovom prilikom pozivamo sve ljude dobre volje koji žele i mogu se uključiti u ovu akciju da to učine putem uplate na račun spomenute organizacije ili lično koordinatoru ovog projekta, Esadu Maliću.

4Life

Početak septembra i sa njim početak nove školske godine mnogim roditeljima donesu dosta muka i poteškoća oko pribavljanja školskih udžbenika i svog potrebnog pribora. Tim povodom je pokrenuta i naša druga akcija u mjesecu augustu - "Pomoć za đake".

U tu svrhu je ovog puta prikupljeno 1088,95 KM, a novac je raspodijeljen na sedam đaka.

Sa područja Grada Cazina obradovano je šest učenika i jedan dječak iz Zavidovića. Za njih sedmero je obezbijeđen pribor i knjige za tekuću školsku godinu.

Izraz olakšanja na licima roditelja taj dan, te njihove riječi zahvalnosti, puno su rekli. Naše malo nekom zaista znači puno.

Ovim putem se također članovi "4Life"-a zahvaljuju ćevabdžinicama "Željo" iz Linza i "Hodžić" iz Graza, uz čiju pomoć reklamiranja rada organizacije u svojim prostorijama su i uspjeli prikupiti dovoljno sredstava za ovu akciju.

Svim donatorima, dobrim ljudima koji su učestvovali se srdačno zahvaljuju kako na donacijama tako i na ukazanom povjerenju i neizmjernoj podršci.

Pored podrške donatora, neizmjerno se zahvaljuju i našim uspješnim privrednicima u dijaspori koji pomažu i stimulišu rad organizacije, a ovaj put veliko hvala Jasminu Veliću, vlasniku firme “Unifix”.

Uz nadu da će i njihovi idući projekti biti u ovim mjerama uspješni, ostanite dobro i činite dobro, za život.

(Naila Elkasović/Cazin.NET)

Topic
Objavio: Sat, 16/09/2017 - 07:48

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top