Organizacija Glas žene Bihać: "Šutnja nije zlato"

Organizacija Glas žene iz Bihaća u suradnji sa Udruženjem Žene ženama Sarajevo, održala je danas okrugli sto na temu  „Učešće i utjecaj građana/građanki u zagovaračkim procesima na donosioce odluka da donese i sprovede javne politike kojima se osigurava zaštita  zabranjuje diskriminacija i društvena isključenost žena.„

Na okruglom stolu prezentirale su se aktivnosti i rezultati kampanje Šutnja nije zlato koja je počela u novembru 2016.  i trajala sve do juna 2018.

"Kroz diskusiju smo razmijenili iskustva  koja direktno/indirektno utiču na promjene/rješenja problema žena, o tome šta smo uradili/e a šta nismo, i kako nastaviti ovaj proces", istaknuto je na okruglom stolu.

"Zaključili smo da je potrebno nastaviti vršiti pritisak putem medija i drugih alata na Federalni parlament da se usvoji Prijedlog izmjene i dopune Krivičnog zakona FBIH. Zahvaljujemo se na učešću građankama, mladim političarkama, poslanicama u Federalnom parlamentu, te medijima na podršci", saopćeno je iz organizacije Glas žene.