Učenici OŠ "Cazin I" prodajom kolača prikupili 2.290,10 KM za blizance Ammara i Davuda

Na Dan međusobnog pomaganja, 26. oktobra 2018. godine, učenici šestih razreda OŠ "Cazin I" su se pridružili humanitarnoj akciji za Ammara i Davuda prodajom kolača i pri tom skupili 2.290,10 KM.

Ovoj akciji su poseban doprinos dali učenici VI-2 razreda kojima su podršku pružili i učenici VI-1 i VI-4. 

JU OŠ "Cazin I" će i narednom periodu u kontinuitetu podržavati ne samo ovu humanitarnu akciju nego i sve druge akcije. U tom smislu škola će nesebično uključiti i staviti na raspolaganje sve svoje resurse i kapacitete kako bi ova i sve slične humanitarne akcije ispunile svoj cilj i postigle što bolje rezultate.

- "U ovakvim akcijama težimo da kod učenica i učenika, ali i zaposlenika gajimo i snažno podupiremo duh solidarnosti i brige za svakog ko se sticajem bilo kakvih okolnosti nađe u stanju potrebe za tuđom pomoći i solidarnošću. Sigurni smo da će se ovakvim pristupom i podrškom postići i posebni odgojni ciljevi što jedna od temeljnih zadaća osnovne škole", istakao je Zlatan Sabljaković, direktor škole. 

Podsjećamo, porodici blizanaca Dervišević je potrebna naša pomoć da plate ogromne bolničke troškove koje nisu u mogućnosti sami riješiti. Osim bolničkih troškova, Ammar i Davud će morati na fizikalne terapije i redovne kontrole zbog infekcija. Troškovi po djetetu iznose 180.000 eura. 

Vezana vijest: Pomozimo porodici Dervišević iz Bihaća i njihovim hrabrim blizancima

Image