O.Š. ‘’Cazin II’’dobila novi sportski teren na otvorenom (FOTO)

Home

O.Š. ‘’Cazin II’’dobila novi sportski teren na otvorenom (FOTO)


Sarajevo, 12. oktobar 2017. - Zahvaljujući projektu Merkur BH osiguranja''U zdravoj školi zdrava djeca'', O.Š. ''Cazin II'' dobila je sredstva za realizaciju ''Parka zdravlja'' koji je podrazumijevao izgradnju sportskog terena na otvorenom te školskog parka u kojem bi djeca sadila i uzgajala voće i povrće. Djeca i nastavnici predloženim aktivnostima dodatno su željeli unaprijediti i boravak djeci s poteškoćama u razvoju, koja pohađaju ovu školu. Povodom svečanog otvorenja parka, predstavnici Merkur BH osiguranja posjetili su školu u Cazinu, a učenici i nastavno osoblje predstavili su rezultate projekta i pokazali koliko je on bio važan za njih.

CAZIN1

‘’Učenici i nastavnici su tokom cijelog ljeta vrijedn oradili, a dvorište naše škole pretvoreno je u pravo malo gradilište. U novu školsku godinu ulazimo s mnogo kvalitetnijim uslovima za boravak djece. Uz podršku Merkur BH osiguranja postavili smo igraonicu sa djecu sa poteškoćama u razvoju, vanjski teren za tjelesni odgoj namijenjen najmlađim učenicima, kao i vanjsku učionicu u kojoj će se odvijati tematska nastava iz određenih predmeta’’, kazala je Ermina Muharemović, direktorica O.Š. ‘’Cazin II’’.

CAZIN2

Nastavnicima i učenicima obratili su se i predstavnici Merkur BH osiguranja kazavši kako su ponosni što je kompanija na ovaj načinunaprijedila zdravlje i kvalitet života  za 3.000 mališana u  osnovnimškolama u Bosni i Hercegovini.

CAZIN5

''Ponosni smo na naš društveno angažiran projekat zahvaljujući kojem su djeca  stekla nova iskustva i znanja o važnosti zdrave prehrane i redovne fizičke aktivnosti, što je posebno važno za našu zemlju, koja se bori s visokim procentom pretilosti djece u osnovnim školama. Osim toga, projekat je potakao razvoj kreativnosti kod djece te im pružio kvalitetan model dobrog timskog rada. Naša kompanija će se i buduće projekte usmjeriti na najmlađe članove naše zajednice s ciljem da im osiguramo ljepše i sretnije djetinjstvo,’’ – istakao je Borislav Doder, izvršni direktor Merkur BH osiguranja.

CAZIN6

Podsjećamo, projekat ''U zdravoj školi zdrava djeca počeo je u februaru ove godine, kada je Merkur BH osiguranje uputilo poziv svim školama u BiH da osmisle projekte koji će unaprijediti zdravlje i boravak djece u školama. Projekte je prijavilo više od  dvije stotine škola iz cijele BiH, a na svečanom proglašenju dodijeljena su sredstva u iznosu  od 18 000 KM za četiri škole koje su ponudile najbolje projekte. Prvo mjesto podijelile su škole O.Š. ''Puračić'' i ''Cazin II'', a treće i četvrto mjesto pripalo je O.Š. ''Ivana Fra Frane Jukića'' iz Usore i osnovnoj školi ''Sveti Sava'' iz Istočnog Sarajeva.

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 12/10/2017 - 17:00

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top