Osmanović: Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo Zrinjski

premijer liga bih
Kapiten Olimpika optimističan

 

Fudbaleri Olimpika, u okviru 26. kola m:tel Premijer lige BiH, na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekuju ekipu mostarskog Zrinjskog.

Šef stručnog štaba FK Olimpik Slavko Petrović ima razloga za optimizam pred ovaj duel, s obzirom na to da se u ekipu vraćaju Marko Perišić i Faris Handžić, koji su zbog suspenzije propustili susret u Banjoj Luci, dok je Nebojša Gavrić upisao prve minute nakon povrede u duelu sa Borcem i spreman je za predstojeći susret.

Adnan Osmanović, kapiten i prvi strijelac ekipe Olimpika, smatra da je njegov tim u prethodnim duelima pružio dobre igre, ali da nisu imali sreće i da su trebali imati koji bod više na svom kontu.

- U prethodne tri utakmice osvojili smo samo bod, iako smo prema prikazanom trebali imati više bodova na svom kontu. Protiv Širokog Brijega i Borca smo imali nekoliko odličnih šansi, ali nismo uspjeli da se vratimo rezultatski u utakmicu. Sa Veležom smo došli do boda u finišu susreta, a prema prikazanom na terenu smo trebali osvojiti sva tri boda. Ali to je sve sada iza nas i naše misli su usmjerene prema susretu sa Zrinjskim - rekao je Osmanović za zvaničnu stranicu Olimpika.

Kapiten "Vukova" kaže da njegov tim nema puno izbora u ovom duelu.

- Zrinjski je godinama iza nas jedna od najboljih ekipa i svakako da respektujemo sve što su uradili do sada, ali i kvalitet ekipe koju trenutno posjeduju. Kada pogledate igrače u rosteru, onda je jasno o kakvoj se ekipi radi. Ipak, mi želimo do pobjede u ovom duelu, koja bi nam dala dodatnu snagu da u predstojećim kolima osvojimo što više bodova i ostvarimo opstanak u društvu najboljih. Naravno da neće biti lako s obzirom na kvalitet i renome protivnika, ali sigurno je da ćemo dati sve od sebe da dođemo do trijumfa - dodao je kapiten Olimpika.

Susret između Olimpika i Zrinjskog igra se u nedjelju od 15 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase, a direktan prijenos susreta obezbijeđen je na kanalu Arena Sport.