Spektakularna osnivačka skupština stranke Mirsada Hadžikadića

Na Dan obnove državnosti Bosne i Hercegovine, 25. novembra 2018. godine, u prepunoj sali Doma mladih u Sarajevu održana je osnivačka skupština novoosnovane političke organizacije Platforma za progres.

Sala Doma mladih bila je premala da primi sve zainteresovane iskre, odnosno članove Platforme za progres, kao i brojne goste i simpatizere.

Oko 1200 iskri glasalo je za programske dokumente i organe Platforme za progres. Prvi put u političkom životu Bosne i Hercegovine u elektronskom glasanju učestvovali su i članovi Platforme iz iseljeništva.

Za predsjednika Platforme za progres izabran je prof. dr. Mirsad Hadžikadić, a za potpredsjednicu prof. dr. Aleksandra Marjanović.

"Ne može se graditi ni zajednica ni život na iskorištavanju drugih, na sebičnosti, na kriminalu, na nepotizmu, na podobnosti, na pohlepi, na neznanju. Mi moramo graditi zajednicu svih nas, zajednicu u kojoj ni mržnja ni tolerancija nisu cilj, nego je cilj suživot, razgovor, dogovor. Naše vođe ne vode državu da bi nama bilo dobro. Oni je grade po svojoj mjeri, a ne po našoj, za svoj interes, a ne za naš. Slušam ih ovih dana na privatnim medijima i kanalima takozvanog javnog servisa", rekao je predsjednik Platforme za progres, prof.dr. Hadžikadić.

Uz čestitke svim članovima, zahvalnost gostima i simpatizerima, Platforma za progres svima koji Bosnu i Hercegovinu smatraju svojom domovinom, upućuje iskrene čestitke za Dan državnosti Bosne i Hercegovine, naše jedne i jedine domovine.