Osnovana nova stranka Snaga naroda, za predsjednika izabran federalni ministar Ramo Isak

.

U Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici večeras je održana svečana ceremonija osnivanja novog političkog subjekta pod nazivom Snaga naroda.

U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica večeras je održana svečana ceremonija osnivanja novog političkog subjekta pod nazivom Snaga naroda.

Za predsjednika je izabran federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, a za njegovog zamjenika Hašim Mujanović, inače gradonačelnik Zavidovića. Njih obojica su, podsjetimo, nakon oktobarskih Općih izbora napustili NES.

U obraćanju prisutnima, Isak je poručio da su se na osnivanje nove stranke odlučili jer, kako je ustvrdio, politike koje su se do sada vodile na prostorima BiH nisu ozbiljne.

Radi se o, kako je istakao Isak, političkoj opciji koja će okupiti najkvalitetnije kadrove svih politika na prostorima čitave BiH.

- Ima veliki broj zastupnika s teritorije čitave BiH, od državnog, federalnog parlamenta, kantonalnih skupština. Ova će politička opcija biti parlamentarna u 90 posto kantona u FBiH, ali i u državi BiH - uvjereno će Isak.

Naglašava i da će im se priključiti mnogi vijećnici i zastupnici sa svih nivoa, jer su "ponudili nešto što nema niko, a to je rad, red, disciplina, čast, poštenje i ništa više".