Osnovcu pozlilo u školi, priznao da je koristio drogu

dječak
Učenik budvanske Osnovne škole “Stefan Mitrov Ljubiša” je nakon što mu je pozlilo u školi priznao je da je koristio drogu.

 

Policija je 1. decembra oko 14.30 časova postupala po prijavi Hitne medicinske pomoći Budva, da je mlađem maloljetnom licu u jutarnjim časovima pozlilo u prostorijama OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“, gdje je tom licu ukazana ljekarska pomoć i ono je odvezeno u Opštu bolnicu Kotor. Mlađe maloljetno lice je prijavilo ljekaru Hitne medicinske pomoći da je u prethodnom periodu konzumiralo drogu – saopćeno je iz Uprave policije.

Dodaje se da su pripadnici budvanske policije na ove okolnosti prikupili potrebna obavještenja od roditelja, djeteta u prisustvu roditelja, dežurnih ljekara i ljekara specijalista, kao i nastavnika, razrednog starješine ovog lica.

Na ove okolnosti su inicirane potrebne naredbe za pretresanje shodno čemu su izvršeni pretresi stambenih objekata dva mlađa maloljetna lica sa područja Budve, za koja se sumnja da su vršili uličnu prodaju opojne droge. Navedena lica su dovedena u prostorije Odjeljenja bezbjednosti Budva u prisustvu roditelja gdje su od njih i prikupljena obavještenja na navedene okolnosti – ističu u policiji.

Shodno tome upoznat je tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici nadležan sa postupanje sa maloljetnicima, po čijem nalogu je i izuzet uzorak krvi radi daljeg vještačenja na psihoaktivne supstance.

Policijski službenici u Budvi preduzimaju dalje mjere i radnje po navedenom predmetu koje su u toku.

Napominju da se radi o izolovanom slučaju i da policijski službenici pomno prate sva dešavanja koja ukazuju ili mogu ukazati na bilo koji oblik ugrožavanja djece školskog uzrasta.

Sa izrazitim senzibilitetom se prati bezbjednosna problematika u školama i zoni škola i u skladu sa tim, na osnovu procjene rizika, preduzimaju se konkretene operativno-taktičke mjere i radnje na suzbijanju svih oblika kriminaliteta i narušavanja bezbjednosti. Na nivou Odjeljenja bezbjednosti Budva, sprovodi se akcija trajnog karaktera „Mladost“, u sklopu koje se u kontinuitetu vrši obilazak škola i školskih dvorišta na teritoriji opštine Budva. Cilj je sprečavanje svih oblika društveno negativnog – devijantnog ponašanja maloljetnika, sa intencijom na suzbijanje zloupotreba opojnih droga, vršnjačkog nasilja, točenja alkohola maloljetnicima i učestvovanja u igrama na sreću – zaključuju u Upravi policije.