Osuđen na 15 godina zatvora zbog kokaina, radilo se o mlijeku u prahu

Kasnije je u njegovom ruksaku pronađen bijeli prah, zbog čega je i uhapšen

Muškarac iz Oklahome povukao je svoje priznanje krivnje nakon što se ustanovilo da je prah koji je kod njega pronađen mlijeko u prahu, a ne nezakonita supstanca.

Cody Gregg osuđen je prošle sedmice na 15 godina zatvora nakon što se izjasnio krivim za posjedovanje kokaina s namjerom preprodaje. Nakon što je laboratorijska pretraga pokazala da je smjesa koju je policija pronašla kod njega negativna na droge, povukao je izjavu o krivnji, piše CNN.

Jučer je sud odobrio njegovo povlačenje krivnje te je Gregg pušten na slobodu.

Gregg (26) je u sudnici ispričao kako se 12. avgusta vozio na biciklu kada ga je pokušao zaustaviti policajac jer mu nisu radila stražnja svjetla. No umjesto da se zaustavi mladić je, s obzirom na to da je beskućnik, iz straha pobjegao policiji. Kasnije je u njegovom ruksaku pronađen bijeli prah, zbog čega je i uhapšen. Gregg je objasnio da se zapravo radilo o mlijeku u prahu koje je dobio u narodnoj kuhinji.

Iz zatvora je pušten tek danas, a u njemu je boravio od hapšenja u avgustu, prenosi Fokus.

Mladi beskućnik također je objasnio zašto se na početku izjasnio krivim. Naime, rekao je sudiji kako je to učinio kako više ne bi morao boraviti u lokalnom zatvoru okruga Oklahoma, koji je prenapučen, inficiran plijesni i u kojem je zabilježena visoka stopa samoubistava, piše The Washington Post.

Od 2016. godine u pritvoru tog zatvora umrlo je 35 zatvorenika.