Osuđen na dvije godine robije: Maskiran i sa tesarskom sjekirom počinio razbojništvo nad radnikom sportske kladionice

Brčko
Osnovni sud u Brčkom osudio je Maria Domića (22) iz Brčkog na dvije godine robije zbog razbojništva počinjenog 18. aprila u mjestu Prijedor kod Brčkog.

 

On je osuđen jer je u večernjim satima, maskiran i sa tesarskom sjekirom, počinio razbojništvo nad radnikom sportske kladionice Croatia I.

On je prišao radniku A. M. Kad se usljed straha oštećeni sklonio, Domić je otišao do pulta gdje je otvorio ladicu i pronašao kasu u koju se pohranjuje dnevni pazar.

Odatle je uzeo papirni koverat uvjeren da je unutra novac, a zatim je pobjegao u nepoznatom pravcu. Uhapšen je nakon dva dana, a kako navode u brčanskom Tužilaštvu, postupak je okončan u roku od pet dana.

Nakon počinjenog djela Domić je uhapšen, kriminalistički obrađen i uz policijski izvještaj predat tužiocu, da bi u naredna 24 sata Tužilaštvo u cijelosti okončalo istragu i podiglo optužnicu protiv njega.

Uz optužnicu od 21. aprila, Tužilaštvo je Osnovnom sudu u Brčkom dostavilo sporazum o priznanju krivice s Domićem, kojeg je dva dana kasnije ovaj sud i prihvatio izrekavši mu kaznu zatvora od dvije godine, pojašnjavaju u brčanskom Tužilaštvu.