CAZIN.NET I CINESTAR NAGRAĐUJU: Osvojite ulaznice za film Stockholmski sindrom

Portal Cazin.NET i CineStar Bihać i ovog kino tjedna samo za Vas organiziraju nagradnu igru u kojoj možete osvojiti 1×2 (2) ulaznice za neki od filmova koji trenutno igraju u kinu. Ovaj put nagrađujemo Vas ulaznicama za film Stockholmski sindrom.

Kako osvojiti ulaznice?

Kako biste osvojili ulaznice potrebno je da u komentar ispod ovog članka na portalu napišete “CAZIN.NET I CINESTAR BIHAĆ ME VODE U KINO” (zajedno sa ličnim podacima, ime i prezime - ukoliko ne komentirate sa Facebook profila), te podijelite vijest na svom FB profilu (opcija public). Dvije ulaznice osvaja najsretniji čitatelj, kojeg će slučajnim odabirom izabrati redakcija našeg portala.

Sadržaj filma 

Dvojica naoružanih pljačkaša su 1973. godine u Stockholmu, u razdoblju od pet dana, držali četvero zaposlenika kao taoce. Tokom tog vremena žrtve su se dobro upoznale s pljačkašima, a po završetku talačke krize su bili toliko emocionalno povezani da su čak stali u njihovu odbranu. Događaj je izazvao pažnju tadašnje cjelokupne svjetske javnosti jer su se taoci zbližili sa pljačkašima i okrenuli protiv predstavnika vlasti, što je dovelo do psihološkog fenomena danas poznatog kao Stockholmski sindrom. 

Zašto morate pogledati ovaj film?

Film se bazira na istinitoj priči o talačkoj krizi i pljački koja se odvila u Stockholmu 1973. godine, a koja je objavljena godinu dana kasnije u članku New Yorkera pod nazivom The Bank Drama, autora Daniela Langa.

Napomena

Osvojene kinoulaznice dobitnici mogu iskoristiti isključivo od ponedjeljka do četvrtka, zaključno s datumom 05.06.2019.