Otac povrijeđene djevojčice iz O.Š. Gornja Koprivna dao nove informacije

OŠ Gornja Koprivna

Kako smo već ranije pisali, povrijeđena je djevojčica iz O.Š. Gornja Koprivna, a njene slike su kružile društvenim mrežama navodeći da se radi o nastavniku te iste škole sa kojim je i ranije imala problema.

Nakon objavljenog članka našoj redakciji se javio otac ozlijeđene djevojčice navodeći da nju nije povrijedio nastavnik već drugi učenik, ali da škola nije ništa poduzela u smislu pozivanja hitne pomoći ili policije.

Navode oca povrijeđene djevojčice prenosimo u cjelosti:

'Većina se pita gdje su roditelji...odnosno gdje je otac djevojčice...bio sam u policijskoj stanici jer su me prijavili...nasilan.. valjda sam trebao današnju sliku svog djeteta gledati sa osmjehom na licu...ionako mi danas kažu da je ovo dječija igra.

Ne znam...nekima dječija igra jer nije njihovo dijete..ovaj put nije nastavnik nego drug iz odjeljenja. Možda su potaknuti ponašanjem svojih učitelja jer oni su tu da podučavaju djecu, biće da ih je Fikret dobro podučio - "nastavnik godine."

Nastavnika sam ja prijavio, kako zbog nasilja, tako za krivično djelo brisanja ocjena iz dnevnika koje je utvrdila Kantonalna inspekcija...Smatrao sam da je prijava ispravan put te da će ga maknuti i tako spriječiti da to uradi nekom drugom djetetu. Sve ostalo samo na prijavi, dalje ništa nisu poduzeli. Prijavljeno krim policiji, tužilaštvu i gdje god je trebalo, potkrepljeno sa dokazima i nalazima.

Nažalost, ništa se nije poduzelo.

U ovoj banana državi je dovoljno da imaš nekog rođu koji sve može srediti i zataškati pa možeš šta hoćeš, ali neće dokle hoće.

Podnio sam prijavu i u Kantonalnom tužilaštvu jer je očito da u Cazinu ne planiraju ništa poduzeti, vidjećemo da li će oni išta uraditi po tom pitanju'.

Sve ovo nas navodi da su sistemu obrazovanja potrebne korijenite promjene i bolji sistem kontrole.