Otela pušku suprugu i spriječila samoubistvo

asd
Pijan došao kući, nakon čega su nastali porodični problemi.

Zahvaljujući prisebnosti 49-godišnje S. M. s područja općine Orašje, spašen je život njenog deset godina starijeg supruga, čiji identitet nije objavljen.

Žena je u petak oko 23 sata nazvala orašku policiju i zatražila njihovu hitnu intervenciju jer je njen suprug uzeo pušku i namjeravao se iz nje upucati.

- On je došao kući pijan i tada su nastali porodični problemi. Žena mu je saopćila svoju odluku da će ga zbog alkoholiziranosti napustiti. To ga je pogodilo, zbog čega je otišao i donio ručno izrađenu pušku te joj je kazao da će se, ukoliko ga ona napusti, ubiti. S. M. je odmah reagirala te je iskoristila njegovo pijanstvo i oduzela mu pušku koju je uspjela nakon svega sakriti. Policajci su brzo intervenirali te im je ona predala pušku - kažu službeni izvori.

O incidentu je obaviješten dežurni tužilac koji za pijanog supruga nije zatražio pritvor, nego je policiji kazao da se protiv njega u redovnom postupku dostavi izvještaj o izvršenom krivičnom djelu nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Puška iz koje se namjeravao ubiti 59-godišnjak je privremeno oduzeta do okončanja sudskog postupka i pravomoćnosti presude, kazao je isti izvor.