Otkazani letovi sa Sarajevskog aerodroma, radnici dobili preporuke za koronavirus

Na Aerodromu Sarajevo otkazani su svi dolasci i odlasci, a razlog je gusta magla, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba. "Zbog guste magle i smanjene vidljivosti, jutrošnji let iz Istanbula za Sarajevo je otkazan. Kada su u pitanju odlazni letovi otkazani su letovi za Beč i Istanbul, dok je zrakoplov za Rim jutros poletio uz dvosatno kašnjenje", kazala je za naš portal Sanja Bagarić Arnaut, glasnogovornica Sarajevskog aerodroma. Ona je potvrdila da su za danas planirani još letovi za Minhen, Beograd, Beč, Zagreb, te tri leta za Istanbul.

"Planirani su i dolazni letovi iz Rima, Minhena, Istanbula, Beograda, Beča, dva leta iz Zagreba i dva leta iz Istanbula. Svi koji se spremaju na put ili očekuju nekoga, mogu status leta provjeriti na web stranici www.sia.ba koja se redovno ažurira ili putem telefona 033/289-100, odnosno kontaktirati zrakoplovnu tvrtku od koje su kupili kartu", dodala je Arnaut. 

Kako smo saznali svi zaposleni na Aerodromu Sarajevo su dobili preporuke kako da se ponašaju sa turistima, posebno iz Kine, kao i koronavirusom. 

"Za sada nema nikakvih posebnih mjera. Pratimo situaciju", dodali su sa Sarajevskog aerodroma za Radiosarajevo.ba

Bagarić Arnaut je podvukla o kojim preporukama za radnike je riječ: 

"U kontaktu smo sa nadležnim institucijama, te smo dali preporuke našim zaposlenicima kako da smanje izloženost i prenošenje oboljenja. To uključuje higijenu ruku, hrane i respiratornog sustava".