Otkriven motiv strašnog ubistva u Novom Sadu: Kada je rekla da je ostavim na miru, ubio sam je (FOTO)

Dejan Dabović ispričao je u policiji da je dva dana pratio bivšu djevojku Dušanku Jocović. Prekjučer joj je, kako kaže, prišao da razgovaraju, ali mu je mrak pao na oči i zaklao ju je.

- U četvrtak sam neko vrijeme čekao Dušanku ispred zgrade. Vidio sam da ide s posla s kesama punim voća i povrća. Istrčao sam ispred nje, a ona je počela da viče da je ostavim na miru. Ne znam, puklo mi je nešto u glavi, izvukao sam nož iz jakne, ostalo sve znate - pričao je policiji Dabović, koji je zaklao Dušanku Jocović oko 16 sati, prenosi Avaz.ba.

Djevojka je preminula na putu do bolnice, a on je uhapšen dva sata kasnije u Novom Sadu. Poslije hapšenja Dabović je pokazao hladnokrvnost i ispričao da nije mogao da podnese to da Dušanka i on više nisu zajedno. 

- Iz Crne Gore došao sam u ponedjeljak u Novi Sad. Iznajmio sam sobu u hostelu, blizu njene zgrade. Pratio sam je dva dana. Nisam je vidio s drugim muškarcem, što mi je bilo drago. U četvrtak sam je čekao ispred zgrade. Vidio sam je da ide s posla. Istrčao sam ispred nje, a ona je počela da viče da je ostavim na miru. Ne znam, puklo mi je nešto u glavi, izvukao sam nož iz jakne, ostalo sve znate - ispričao je bez trunke kajanja Dejan Dabović. 

Kako je dalje rekao, kada je shvatio da ona ne diše, sjeo je u kola i otišao do hostela da se presvuče. 

- Mislio sam da se vratim svojoj kući. Samo sam se presvukao, jer je njene krvi bilo i na meni. Uzeo sam kofer i krenuo i tada sam naletio na dva inspektora u civilu - ispričao je Dabović. 

Trenirala odbojku

Ubijena Dušanka bila je uspješna odbokajšica, a trener iz novosadskog kluba Star, čiji je ona bila član, kaže da bila jako vrijedna i požrtvovana.

 - Duška je trenirala odbojku u našem klubu. Došla je preko preporuke iz OK Herceg-Novi. Nijedan trening nije preskočila. Ona je neko ko je bio dika i ponos našeg kluba, uzor mladima - kaže Srđan Marković, predsjednik i trener OK Star.

Kako saznajemo, Dušanka i Dejan, oboje državljani Crne Gore, dugo su bili u emotivnoj vezi, a ona je prije osam godina došla u Novi Sad, gdje je završila fakultet i zaposlila se u Gradskoj upravi za sport.

 - Ne znam zašto su stvarno raskinuli. Znam da je ona znala da se žali da je Dejan ljubomoran i da joj brani da radi, kao i da hoće da se ona vrati u Herceg-Novi. Ona to nije željela, imala je i srpsko i crnogorsko državljanstvo, molila je njega da on pređe u Novi Sad, ali on nije htio. Bila je i dobra odbojkašica i dobar student, a da ne govorim kakva je drugarica bila. Niko od nas ne može da povjeruje da je više nema i da je na tako brutalan način ubijena - kaže Dušankina drugarica.  

Roditelji ga se odrekli

Dejan Dabović poznat je crnogorskoj policiji po sitnijim krivičnim djelima, a, kako saznajemo, imao je problema i s kockom, zbog čega su ga se roditelji odrekli.

- Interesantno je da je Dejan 25. decembra, dan prije zločina, počinio razbojništvo u Novom Sadu. On je upao u kladionicu, iz koje je ukrao novac - kaže izvor.

Ona dodaje da joj je Dejan pravio ljubomorne scene, naročito ljetos, dok je bila u Herceg-Novom, zbog čega se morala ranije vratiti u Novi Sad. 

- To je sve bilo bespotrebno. Djelovalo je kao da ne može da podnese njen uspjeh - kaže drugarica.