Otkriven vrtoglavi iznos Balotellijevih kazni za kašnjenje Cityju: "Bilo bi i više da sam cinkaroš"

.
Super Mario je uvijek kasnio

 

Mario Balotelli je bio i ostao jedna od najluđih glava u nogometu i prepoznatljiv po svojim smicalicama.

Balotelli je, bez obzira na to gdje igrao, uvijek bio opušteniji od drugih, bezbrižan, radio je neke stvari koje ne dolikuju ne samo profesionalnom sportisti nego jednom zrelom čovjeku, pa čak i djeca bi se postidjela postupaka koje je pravio Balotelli kroz karijeru.

No, on je jednostavno takav i svi su ga takvog prihvatili, a njegov nekadašnji saigrač iz svlalčionice Manchester Cityja, Micah Richards, otkriva sada koliko je samo novca Balotelli morao da plati zbog disciplinskih kazni u klubu, uglavnom zbog učestalog kašnjenja na treninge i ostale dogovorene sastanke.

"Balotelli je uvijek kasnio. Nekoć smo sav svoj novac od tih kazni za kašnjenje davali u dobrotvorne svrhe, a do Božića bismo sakupili i 150.000 funti, zahvaljujući naravno najviše Balotelliju", rekao je Richards.

Richards je bio jedan od igrača koji je trebao naplatiti kazne i, prema onome što je rekao, zvuči kao da je Balotelli čak i dobro prošao, jer je Richards često štitio Balotellija, za razliku od recimo "pravog" kapitena Vincenta Kompanyja.

"Kompany je uvijek vodio evidenciju o kaznama i budući da sam ja bio neka zamjena kapitena i jedan od vođa u svlačionici, tražio je od mene da preuzmem na sebe taj zadatak i tu odgovornost. No, nisam uvijek govorio menadžeru kada bi neko zakasnio ili prekršio neki od dogovora. To je bilo samo ako te Kompany uhvati, ali ja nisam htio biti cinkaroš", uz smijeh dodaje bivši stoper Cityja.

Balotelli je trenutno igrač turskog Adana Demirspora, a prije toga igrao je u Bresciji, Monzi, Marseilleu, Nici, Milanu, Liverpoolu, Cityju, Interu i Lumezzani.

Od 2010. godine je član reprezentacije Italije, a očekuje se da uskoro ponovo bude dio nacionalnog tima nakon što je nekoliko godina bio na marginama. Selektor Roberto Mancini odlučio ga je pozvati nakon dobre sezone u Turskoj jer je ove sezone postigao 10 golova na 20 prvenstvenih mečeva uz tri asistencije.