Otkriveni detalji velike kockarske afere: Toney se čak 13 put kladio protiv svog tima

toni
Svi detalj kockanja Ivana Toneya su otkriveni, a nevjerovatna je činjenica da se čak trinaest puta kladio da će njegov tim izgubiti.

 

Engleski savez je Toneyu izrekao zabranu igranja fudbala od čak osam mjeseci, a sve zbog upravo spomenute afere sa klađenjem.

Tačni detalji nisu bili poznati, ali je FA odlučio da objavi svoj puni izvještaj koji pokazuje da je Toney lagao o klađenju i davanju insajderskih informacija.

Bivši napadač Newcastle Uniteda kladio se na poraz svoje ekipe u sedam navrata iako je bio na posudbi u Wiganu i nije igrao za Newcastle.

"Od 29 opklada bilo je 13 opklada da će Toneyjev vlastiti tim izgubiti u 7 različitih mečeva između 22. augusta 2017. i 3. marta 2018. godine", navodi se u saopštenju FA.

"Gospodin Toney nije igrao niti u jednoj od tih utakmica u kojima se kladio protiv svog kluba jer nije bio u timu za meč."

"Od 13 opklada, 11 je bilo protiv Newcastlea dok je Toney bio na posudbi u drugom klubu. Ostale dvije opklade su se odnosile na utakmicu između Wigana i Aston Ville dok je igrač bio na posudbi u Wiganu, ali nije bio dio tim."

"Još 15 od 126 opklada ili instrukcija za klađenje dao je Toney za psotizanje gola u devet različitih mečeva u kojima je igrao.

Podsjetimo, Ivan Toney suspendovan je na osam mjeseci zbog kršenja pravila o klađenju.

On je i ove sezone fenomenalan u dresu Brentforda i postigao je 21 pogodak u 35 utakmica, a ukupno je zabio 68 golova u 124 nastupa za ovaj klub.

Ivan Toney tako je sam sebi upropastio možda i ozbiljan transfer ovog ljeta jer su za njega interes pokazivali najveći engleski klubovi.