Otkriveno kako je Popović ostao bez pjevačice koju je zamijenila Lepa Brena

š

Naime, kako je Saša Popović nedavno ispričao, Spasu je muž izvukao sa nastupa "jer je čuo da ga vara sa doktorom".

- Imali smo pevačicu pre Brene, zvala se Spasa. Bila je čudo od pevačice, zgodna, dobra za šou... dobro, nije pevački bila vrhunska, al je lepo izgledala i obavljala je onaj posao odlično. Centralno mesto u bivšoj Jugoslaviji bio je hotel "Park" u Novom Sadu, to je bilo mesto gde su svirali najbolji bendovi jugoslovenski u to vreme - ispričao je on.

"Čuo je da ga vara"
- Spasa je s nama pevala dve godine i 1980. godine mi smo svirali u Brčkom, al smo već zalepili njene plakate i naše, Lira šou smo se zvali. Jun, jul i avgust smo već ugovorili hotel Par u Novom Sadu, bašta prima 1.500 ljudi... I sećam se to je bi kraj marta meseca, Spasin muž, on je bio bokser i bio je kapiten bokserskog kluba Smederevo. Ona se u međuvremenu udala za njega, on je došao u Brčko, čuo da ona njega vara sa nekim doktorom što je bila neka priča, što nije bilo istina naravno. Prišao je meni i rekao mi: "Vidi, Sale, ona peva još večera i sutra i ja nju vodim za Smederevo i više sa vama neće raditi". Mi smo se svi oladili, gde da nađemo takvu pevačicu, dve godine ulažemo.... - ispričao je Saša.

Spasu je nakon dve godine zamenila Lepa Brena.

- Nije me oteo na sceni, već me je odveo kući i venčali smo se u Smederevu 13. januara 1980. Venčala me je bivša devojka Saše Popovića. U januaru smo se uzeli, a u aprilu sam izgubila bebu. Doktori su mi rekli da više nikad neću imati dece, ali, eto, posle sam rodila Miloša. Nažalost, bez muža sam ostala vrlo rano. Mališa je poginuo u saobraćajci 1983, kad je naš sin imao samo dve i po godine", rekla je Spasa i istakla da joj je bilo drago kada je kolege spomenu, pogotovo Saša Popović za kojeg je imala samo reči hvale.

- On je uvek imao originalne ideje koje smo zajedno sprovodili u delo. Ja sam šila suknjice za audicije na koje smo išli. Bili smo mladi i ludi, mnogo smo se šalili. Svi u bendu su me gledali kao sestru.

Spasa je bila na korak do velikog uspeha kad ju je zadesila prva životna tragedija. Izgubila je bebu i to je zapravo bio razlog njenog povlačenja s muzičke scene.

- Breni je bilo suđeno, a meni se zlo desilo na sceni. Moje dete je umrlo i rodila se zvezda, Lepa Brena. To je toliko simbolično i strašno! Zato mi je suprug zabranio da pevam. Ležala sam mesec dana u bolnici u Brčkom, imala sepsu u početnom stadijumu, mesecima nisam mogla da se oporavim. To je bila prekretnica. Tada sam ostavila Lira šou - pričala je Spasa.

(Telegraf.rs)