Otkriveno od čega je umrla Veronika Pecolaj

Završena je obdukcija tijela Veronike Pecolaj, lažne medicinske sestre koja je javnosti poznata iz slučaja obrovačkog dr. Jusupa.

Kako javlja Zadarski.hr, obdukcija tijela pokazala je da se 26-godišnja Pecolaj, koja je u četvrtak oko 23 sata pronađena mrtva u stanu dr. Gorana Jusupa, ugušila hranom. Time je isključena mogućnost počinjenja kaznenog djela.

Obdukcija je provedena na Odjelu patologije bolnice u Splitu.

Susjed: Jusup je rekao da se ugušila kruhom

Još jučer je objavljeno da je uzrok smrti, prema neslužbenim informacijama, gušenje.

Njen prvi susjed za Večernji list prepričao je kakav je susret imao s Jusupom sinoć.

"Vidio sam ga kako kuca po vratima i traži pomoć. Rekao je da se ugušila kruhom, a mislim da je on bio s njom u stanu kada se to dogodilo, no u to nisam sto posto siguran. Policija je došla, kao i hitna pomoć. Bili su gore sat vremena i čuo sam da je preminula. Često su dolazile policija i hitna, oni su stvarno imali problema", rekao je susjed.

Priča o doktoru i lažnoj sestri otkrivena u travnju

Podsjetimo, u travnju ove godine javnost je prvi put čula za doktora Jusupa iz Obrovca i njegovu medicinsku sestru. Prilog o njima objavila je emisija Provjereno.

Doktorov nastup i uvredljiv rječnik u najavi Provjerenog šokirali su javnost, kao i mlada Veronika koja se u njegovoj ambulanti predstavljala kao medicinska sestra iako ni sama nije znala gdje je završila medicinsku školu.

Novinaru je rekla da je završila školu u Zadru, ali se nije mogla odmah sjetiti koju jer je, kazala je, imala loša iskustva sa školom.

U jednom trenu se ipak prisjetila pa je rekla da je završila medicinsku školu Vladimira Nazora u Zadru (koja nije medicinska škola, nego gimnazija, nap. a.).

Ispostavilo se da ona zapravo uopće nije medicinska sestra.

Policija ju je prijavila zbog lažnog predstavljanja

Protiv Veronike Pecolaj je krajem travnja podnesen optužni prijedlog zbog lažnog predstavljanja. Iz policije su nam tada kazali kako joj je pružena liječnička pomoć, odnosno da je odvedena na psihijatrijski odjel zadarske bolnice.

Jusup je Indexu tada prepričao kako je Veroniku izvukao iz bolnice u koju ju je navodno poslala njena majka, a zatim ju je zaposlio u obrovačkoj ordinaciji kao medicinsku sestru.

Incident u srpnju

U srpnju ove godine policija je zabilježila novi incident između Jusupa i Veronike.

U Ulici hrvatskog časnika Senada Župana u Obrovcu policija je zatekla Veroniku kako iskrivljuje stražnju registracijsku pločicu na Audiju zadarskih tablica u vlasništvu dr. Jusupa. Pritom je nekoliko puta nogom udarila u automobil, prenosi Index.

Prema informacijama iz policije, Veronika je bila u rastrojenom stanju. Pružena joj je hitna liječnička pomoć u Obrovcu, a nakon toga je puštena kući. Doktor Jusup tada nije podnio nikakvu prijavu protiv nje.