Otpušteni radnik ubio bivšeg kolegu, pa pokušao samoubistvo

Kako Blic nezvanično saznaje, Nebojša S. (30), koji je dobio otkaz prije nekoliko dana u firmi “Privredni savetnik za informacione tehnologije”, koja se bavi izradom softvera, izrevoltiran je došao u prostorije gdje je nekada radio. On je izvadio pištolj i jednom zaposlenom pucao direktno u glavu, a zatim je nastavio da puca.

Kako je saopšteno iz MUP-a on je oko 11 sati ispalio više metaka iz pištolja u pravcu dvojice radnika, dok je treći skočio kroz prozor.

– Naša ekipa je u Ruzveltovoj 55 konstatovala smrt osobe stare oko 30 godina. U Ulici Nikodina Miloša, što je nedaleko odatle, jedna osoba je skočila kroz prozor sa visine od oko pet, šest metara i zadobila teške povrede. Još jedna osoba ima ustrelne rane grudnog koša iznad srca, kao i desne šake – kaže Nada Macura, portparol Hitne pomoći.

Napadač je, kako se nezvanično saznaje, uspio da pobjegne sa lica mjesta i uputio se u stan u Ulici vojvode Savatija gdje je aktivirao bombu i pokušao da izvrši samoubistvo.

On je pronađen u stanu sa teškim tjelesnim povredama i prebačen je na reanimaciju Urgentnog centra.

Ekipi Hitne pomoći je na ovoj lokaciji prijavljen požar.

– U Ulici vojvode Savatija naša ekipa je zatekla čovjeka sa ustrelnom ranom na čelu i opekotinama i sa teškim povredama je upućen na reanimaciju – kaže Macura.

Ispred broja tri, U Ulici vojvode Savatija, i dalje se nalaze kako policijske, tako i vatrogasne ekipe. Nebojša S. živi na drugom spratu, a niko od komšija nije povrijeđen u eksploziji.

Pucnjava se, inače, dogodila u neposrednoj blizini Novog groblja, gdje se danas obilježava godišnjica smrti bivšeg premijera Zorana Đinđića.