Svečano otvaranje Ledene čarolije Općine Novo Sarajevo

Načelnik Općine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo, u petak, 28. decembra u 18:00 sati zvanično će na Vilsonovom šetalištu otvoriti tradicionalnu manifestaciju pod nazivom Ledena čarolija.

Kako je najavljeno na otvorenoj sceni između Historijskog i Zemaljskog muzeja, simboličnim presjecanjem vrpce i vatrometom, Općina Novo Sarajevo označit će otvaranje još jednog mjeseca besplatnog klizanja za sve građane i mnogo zanimljivog i bogatog sadržaja za svu djecu.

Istu večer posjetitelji će uživati u nastupu Latifa Močevića, omiljenog dječijeg izvođača, te atraktivne kantautorke Ammare Mistrić i njenog benda.

Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo i ove godine proširila je program, te će se osim besplatnog klizališta i škole klizanja, održavati i brojne edukativne i interaktivne radionice za djecu, kao i drugi zabavni sadržaj. Vikendom će naši najmlađi sugrađani imati priliku da na radionicama, između ostalog, upoznaju muzičke instrumente, nauče plesati sa profesionalnom balerinom, uživaju u književnosti, te umjetnosti, ali i da se upoznaju sa radom brojnih institucija, udruženja i organizacija kao što su Gorska služba spašavanja (GSS), Eko policija, Dogs Trust i druga.

Tokom mjesec dana Ledene Čarolije Općine Novo Sarajevo građani će moći razmjenjivati knjige, za što je početni fond obezbjedila knjižara Connectum, dok će biti postavljeni i štandovi organizacija Pomozi.ba, Obraduj nekoga i SOS dječijeg sela Sarajevo.

Kao i prethodnih godina, manifestaciju Općine Novo Sarajevo su podržali i brojni prijatelji, među kojima Marcaffe, JP Elektroprivreda BiH, LEGO store, Barbie, Cocolino, Rexona, AXE, kao i Antena Sarajevo, Metromedia Group i portal Klix.

Pozivamo sve naše sugrađane da nam se pridruže u petak, 28. decembra u 18:00 da zajedno dočekamo povratak Čarolije u naš grad!