‘Otvaranje SDA za mlade i žene’ - u Predsjedništvu SDA od 29 članova, samo dvije žene i jedan omladinac!

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović u pripremi organizacije Kongresa SDA izjavio je više puta da će se na Kongresu stranka otvariti više prema mladima, ženama i nebošnjacima i da je to njegovo opredjeljenje u razvoju SDA.

Pisali smo ranije koliko su zapostavljeni razni dijelovi BiH, iz kojih nema nijednog ili vrlo malo izabranih predstavnika u vrh SDA.

Tako je recimo iz cijele Krajine od 31 člana Predsjedništva, koliko broji, izabran samo jedan predstavnik. Poređenja radi, iz Sarajeva je imenovano skoro pola od ukupnog broja, a druga polovina je raspoređena na ostatak Bosne i Hercegovine.

Nema predstavnika dijaspore, ukupno su 2 nebošnjaka, 2 žene i 1 omladinac. Tako danas izgleda rezultat realiziranog obećanja predsjednika SDA Bakir izetbegovića.

Zašto bi birači, posebno žene i mladi uopće više vjerovali i podržavali politiku današnje SDA koju predvodi Bakir Izetbegović nakon što se po ko zna koji put mogu uvjeriti da on jedno govori, a potpuno drugo radi što se nažalost moglo vidjeti i iz posljednih obećanja, a zatim i rezultata formiranja organa SDA po njegovom prijedlogu.