Ove apoteke u Austriji od danas nude besplatne testove na koronavirus

apoteka
Prvobitna najava je bila da će se popis na internetu naći tek u ponedjeljak, ali on je objavljen već jučer na internetskim stranicama Ljekarnička komore.


Nakon što je popis ljekarni objavljen u prvih nekoliko minuta došlo je do velikog broja posjeta, pa je za učitavanje stranice trebalo više vremena.

Popis svih ljekarni u vašem području s besplatnim testovima možete pronaći ovdje! Prema Ljekarničkoj komori, popis bi se trebao stalno ažurirati i proširivati.

Zbog očekivane gužve za testiranje će se trebati prijaviti. Besplatni testovi će se obavljati u ljekarnama. Građani moraju sa sobom ponijeti e-card. Sam test provodi ljekarnik.

“Za provedbu se koriste antigenski testovi koji imaju CE oznaku, a proizvođač ih je odredio za bris nosa / grla”, kažu iz Ljekarnička komora. Ako je rezultat testa negativan, ljekarna će izdati potvrdu testa koja se, ako nije starija od 48 sati, smatra validnom te će se s njom moći posjetiti frizera i druge uslužne djelatnosti za koje je potreban test.

Oni koji imaju pozitivan test moraju ići u karantenu i te pozvati telefonski broj 1450. Ljekarna će slučaj prijaviti i zdravstvenim vlastima.