Ovo je čovjek koji je u Dubrovniku ubio punca i ženu pa sebe

U Dubrovniku se jutros dogodilo dvostruko ubojstvo i samoubojstvo.

"Utvrđen je identitet osoba koje su rano jutros u beživotnom stanju pronađene u stanu u ulici Prijeko u Dubrovniku. Radi se o dvije muške osobe u dobi od 64 i 77 godina te jednoj ženskoj osobi u dobi od 53 godine. Utvrđeno je da je smrt nastupila nasilnim putem. Ranjena osoba, prevezena u dubrovačku bolnicu, je 74-godišnja žena", stoji u ranijem priopćenju policije, kako prenosi Index.hr.

Kako saznajemo, razlog dvostrukog ubojstva i samoubojstva leži u obiteljskim razmiricama.

Kako piše Dubrovački Dnevnik, ubojica je 74-godišnji umirovljeni pomorac Ivo Banović.

Prvo pucao na punicu pa ubio punca i ženu

 

Prvo je, kako smo neslužbeno doznali ranije, pucao u 74-godišnju punicu K. T. Nju je ranio, a ona se uspjela spasiti tako što se zaključala u jednu sobu u stanu koji se nalazi na drugom katu i otamo zvala policiju.

Potom je ubio punca. U međuvremenu je njegova supruga istrčala van dozivajući pomoć.Krenuo je za njom i ubio je na stubištu. Odmah potom je presudio i sebi, najvjerojatnije hicem u glavu. Pao je na nju, a tako ih je našla i policija.

Ivo Banović umirovljeni je pomorac koji je od 1977. godine plovio na brodovima dubrovačke Atlantske plovidbe, a 2003. je unaprijeđen u zvanje zapovjednika broda. Zapovijedao je na više brodova te pomorske kompanije sve do 2009. godine, kada prestaje ploviti te se zapošljava u istoj tvrtki kao šef kadrovskog odsjeka.

Na tom radnom mjestu se ne zadržava dugo. Zbog nagle naravi ga se Uprava Atlantske plovidbe 'rješava' ukidanjem tog radnog mjesta te se Banović vraća prisilno na brod Atlantske plovidbe i potom odrađuje i dva ugovora za jednu stranu japansku kompaniju odakle se umirovio.

 

Povijest nasilnog ponašanja

 

Ovo mu je bio drugi brak.

Kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, Banović se od rane mladosti nasilno ponašao, a kako su susjedi govorili, dok je u mlađim danima živio u staroj gradskoj jezgri, svi su ga se bojali jer je gotovo svakodnevno bio akter neke tučnjave

Ivo Banović, u Dubrovniku poznat kao Đivo, je s obitelji stanovao u Sustjepanu, dok je mjesto ubojstva na Prijekome u gradskoj jezgri gdje je ubijena Lidija B. pobjegla roditeljima nakon što ju je suprug izbacio iz kuće.