Ovo je sudija koji će suditi Miloradu Dodiku

.
Iskusni sudija i veliki profesionalac vodit će proces protiv predsjednika RS i lidera SNSD-a, v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića

 

Sudija Suda BiH Mirsad Strika vodit će proces protiv Milorada Dodika. 

Iskusni sudija i veliki profesionalac vodit će proces protiv predsjednika RS i lidera SNSD-a, v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića, prenose Vijesti.ba.

Podsjećamo, biralo se između devet sudija.

Za sudiju Suda Bosne i Hercegovine Strika je imenovan 17.decembra 2009. godine, a na dužnost je stupio 15. januara 2010. godine. Tokom svoje karijere sudija Strika je bio član VSTV-a od novembra 2004. godine do novembra 2008. godine, zatim član Federalne izborne komisije od 1996. godine do 2001. godine.

Rođen je 1958.godine u Klopču kod Zenice. Na Pravnom fakultetu u Sarajevu, Odjeljenje u Zenici, diplomirao je 1981.godine. Pravosudni ispit je položio 1984.godine. Od 05.01.1982.godine pripravnik je na Vojnom sudu u Sarajevu, a 1985.godine imenovan je za sudiju.

Od tada je obavljao dužnost sudije u Vojnom sudu Sarajevo i Okružnom vojnom sudu u Zenici, a funkciju tužioca u Okružnom vojnom tužilaštvu Sarajevo, Višem javnom tužilaštvu Sarajevo, Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Bio je sudija u predmetima protiv Selme Cikotića, Zdravka Mamića, Dragana Mektića...