Ovogodišnja čestitka je bila orginalna i aktuelna

I ovog Bajrama najbolja čestitka dolazi iz Krajine, od Adnana Bajrića, jer je spoj racionalnih poruka i emocija, inata i ponosa, afirmacije i promocije Krajine, po čemu je već godinama najpoznatiji među Krajišnicima u domovini i dijaspori!

 

 

Stoljećima živimo i hodamo po ovoj bosanskoj zemlji na vrhu države, uspravne kičme i podignutog čela. Stava i garda za odbranu, nikad zatvorenih očiju i usta na nepravdu. Vidjeli smo i čuli za migrante, otvorili svoje kapije i raširili ruke za nevoljnike. Ugostili smo ih u Krajini u našim kućama, dijelimo sa njima ono što imamo, kako bi im bar malo nadomjestili rodnu kuću i grad, te zajedno Bajramujemo. Bajram Šerif Mubarek Olsun! (Foto Maketa kuće Džemaluddina Čauševića) Također, veoma emotivnu poruku je poslao i za drugi dan Bajrama, Dan šehida, sa fotografijom svoje majke koja uči Kur an na mezaru, dok joj drži kišobran da ne kisne. Moja majka i druge majke su dostojanstveno ukopale muža i babu, sinove i kćeri. Naše amidže, dajdže i djedove... braneći našu slobodu i čast, vjeru i domovinu. Zbog toga ih pamtimo, sjećamo se njihove žrtve i kada bajramujemo, jer danas je Dan šehida.

 

Također, veoma emotivnu poruku je poslao i za drugi dan Bajrama, Dan šehida, sa fotografijom svoje majke koja uči Kur an na mezaru, dok joj drži kišobran da ne kisne. Moja majka i druge majke su dostojanstveno ukopale muža i babu, sinove i kćeri. Naše amidže, dajdže i djedove... braneći našu slobodu i čast, vjeru i domovinu. Zbog toga ih pamtimo, sjećamo se njihove žrtve i kada bajramujemo, jer danas je Dan šehida.

 

Moja majka i druge majke su dostojanstveno ukopale muža i babu, sinove i kćeri. Naše amidže, dajdže i djedove... braneći našu slobodu i čast, vjeru i domovinu. Zbog toga ih pamtimo, sjećamo se njihove žrtve i kada bajramujemo, jer danas je Dan šehida.

Image