PAKLENI PLAN SUROVOG PRINCA: Ispovijest saudijskog špijuna šokirala svijet

Princ
Našao me je u Kanadi i poslao elitnu grupu "TIGROVA" ubica na mene

 

Američkom sudu podnijeta je tužba protiv saudijskog prestolonasljednika Mohameda bin Salmana. Bivši visokopozicionirani saudjski obavještajac Saad al-Jabri optužuje ga da je poslao grupu egzekutora u Kanadu, s namjerom da ga ubiju. Prema izveštajnima tamošnjih medija, Interpol je 2017. odbacio zahtjev službenog Rijada da izruči Al-Jabrija, uz objašnjenje da je riječ o politički motiviranoj potjernici, javlja “Al Jazeera Balkans”.

Ko su Salmanovi “tigrovi”?

Saudijski izvor sa znanjem o obavještajnim službama svoje zemlje, otkrio je za site „Midlle East Eye“ neke detalje o ovom odredu smrti.

Firqat el-Nemr ili Odred tigrova, dobro je poznat zapadnim obavještajnim službama. Formiran je 2017. godine, a čini ga je 50 najboljih obavještajnih i vojnih operativaca u kraljevstvu.

Odred je dobio ime po generalu majoru Ahmedu al-Asiriju, zamjeniku šefa saudijske obavještajne službe, koji je otpušten iz Riyada, nakon snažnog međunarodnog pritiska na Saudijsku Arabiju da preduzme mjere zbog Khashoggievog ubistva.

Grupa je regrutirana iz različitih grana saudijskih sigurnosnih službi, pa je čine stručnjaci za više oblasti. Njeni članovi su nepokolebljivo odani prestolonasljedniku Riyada.

Kako piše “Middle East Eye”, neke od informacija nije mogao potvrditi, ali je u pitanju autentičan izvor.

Misija Odreda tigrova je da u tajnosti eliminiraju saudijske disidente na domaćoj, ali i na stranoj teritoriji, na takav način da te likvidacije prođu neprimijećeno u medijima i kod međunarodne zajednice i političara.
„Oni (saudijsko vođstvo) vjeruje da će hapšenjem kritičara izazvati veliki pritisak, pa su počeli da ih u tišini ubijaju“, rekao je izvor.