Palmer nakon sastanka sa članovima Interresorne radne grupe: Ove godine provesti sve reforme!

asd
Sastanku su prisustvovali ambasador SAD-a u BiH Eric Nelson i šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Johann Sattler

Matthew Palmer i Angelina Eichhorst nastavljaju posjetu našoj zemlji susretima u Parlamentu BiH. Završen je sastanak članova Interresorne radne grupe za izmjenu Izbornog zakona BiH sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara u Uredu za Evropu i Euroaziju Matthewom Palmerom i direktoricom za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Ujedinjeno Kraljevstvo u Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelinom Eichhorst.

Sastanku su prisustvovali ambasador SAD-a u BiH Eric Nelson i šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Johann Sattler. 

-Drago mi je da smo danas ovdje u kući demokratije sa kolegama. Što se tiče sastanka on je bio dobar, imali smo priliku da razgovoramo o suštinskim pitanjima, razumijevajući da smo navikli na različite politicčke stavove. Naša današnja posjeta je pokazatelj podrške Evropske unije integraciji Bosne i Hercegovine. To je nešto što ćemo zajednički raditi. Reforme su neophodne, posebno kada je riječ o građanima ove zemlje. Raspravljali smo o radu Interresorne grupe koja treba da uradi veliki posao kako bi se osigurali transparentni izbori, kazala je Eichhorst.

 Palmer je naglasio da su tu kako bi pružili pomoć i podršku bez ikakvih razlika.

-Predstavnici Interresorne radne grupe imaju zadatak da rade na unaprijeđenju i izmjenama Izbornog zakona i to je ono što se nadam da ćemo postići u svom radu. Ova godina je godina kada se trebaju provesti sve reforme, ne samo Izbornog zakona već i provođenja presuda Suda za ljudska prava. Najvažniji posao je svakako provođenje svih reformi kako bi se za naredne izbore osigurao pravičan, siguran i transparentan izborni proces, kazao je Palmer.