Penzioneri USK: Tražimo povećanje penzija i bolju zdravstvenu zaštitu

penzineri
Na usklađivanju penzija s troškovima života Skupština Saveza udruženja penzionera USK-a insistirat će od Vlade i Parlamenta Federacije, rečeno je tokom današnje Skupštine Saveza udruženja penzionera/umirovljenika USK .

BIHAĆ, 28. maja – Skupština Saveza udruženja penzionera/umirovljenika Unsko-sanskog kantona održala je danas godišnju izvještajnu sjednicu s koje će, uz usvojene izvještaje o radu organa upravljanja Saveza za 2019. godine, Plan rada Izvršnog odbora, te Odluku o usvajanju novog Statuta Saveza udruženja, od Vlade i Parlamenta Federacije BIH tražiti povećanje penzija, odnosno, njihovo usklađivanje s rastom plata i troškovima života te kvalitetniju zdravstvenu zaštitu za ovu populaciju.

Na usklađivanju penzija s troškovima života Skupština Saveza udruženja penzionera USK-a insistirat će od Vlade i Parlamenta Federacije jer su i penzioneri, kako je rečeno, podržali Korona zakon, shvatili težinu situacije i pomogli društvu da se što više sredstava uloži u realni sektor i proizvodnju, od čega će i penzioneri imati korist.