Pijan i drogiran pregazio ženu, pa pobjegao: Ona preminula u bolnici

policija
D. B. (39) iz Futoga uhapšen je jučer zbog sumnje da je pregazio ženu K. S. (84) na raskrsnici ulice Raše Radujkova i Bulevara Slobodana Jovanovića u novosadskom Novom naselju a zatim pobjegao sa mjesta nesreće dok je nesrećna žena prebačena u Urgentni centar gdje je podlegla povredama.

 

Nesreća se dogodila u samom saobraćajnom “špicu” oko 15 sati kada je D. B. skretao desno iz ulice Raše Radujkova u Bulevar Slobodana Jovanovića te nije ustupio pravo prvenstva prolaza starici K.S. na pješačkom prelazu.

Kada ju je D. B. pred brojnim očevicima pokosio, pobjegao je u nepoznatom pravcu ali ga je policija brzim operativnim radom uhapsila već oko 17 sati, kada je upućen na testiranje. Rezultati su pokazali da je imao 1,48 promila alkohola u krvi i bio je pozitivan na kokain.

Osnovno javno tužilaštvo preuzelo je ovaj slučaj i D. B. je određen pritvor zbog sumnje da je počinio teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja.

Nesretna starica K. S. preminula je sinoć oko 22 sata u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine zbog više povreda opasnih po život.