Pijan prebio ženu, izbio joj zube i s djetetom se skrivao u šumi. Dobio 10 mjeseci

**

Općinski građanski sud u Zagrebu potvrdio je prvostupanjsku presudu kojom je 31-godišnji muškarac, otac šestero djece sa šireg područja Zagreba, osuđen na 10 mjeseci zatvora zbog nasilja u obitelji. Muškarac je osuđen na zatvorsku kaznu od godine i 10 mjeseci, ali mora odslužiti 10 mjeseci uz uvjet da u pet godina ne počini novo kazneno djelo.

Kako se navodi u presudi, protiv muškarca se vode i drugi kazneni i prekršajni postupci te je i ranije prekršajno osuđivan.

Sve se dogodilo 11. ožujka oko 22 sata.

"Nakon što je u 15 sati u alkoholiziranom stanju došao u obiteljsku kuću u kojoj živi njegova supruga sa zajedničkom djecom te nastavio konzumirati alkoholna pića, te od supruge zatražio da konzumira alkoholna pića s njim, što je ista odbila, a potom u nakani da imenovanu tjelesno povrijedi, rukama je uhvatio za kosu, sagnuo glavu i koljenom je udario u lice, a potom je udario i šakom u području lica, kojom prilikom je imenovana zadobila teške tjelesne ozljede u vidu krvnog podljeva u području oka površinske rane u području lijevog kuta usana te izbijena tri prednja zuba gornje čeljusti", stoji u presudi.

Pobjegao u šumu sa sinom
Nakon toga je muškarac pobjegao u šumu s maloljetnim sinom.

"Bojeći se dolaska policijskih službenika u kuću, poveo je dijete u šumu i s njim je cijelu noć proveo u prostoru šume koja se nalazi nedaleko od obiteljske kuće, a kako je prethodno uzeo mobitel od supruge prije nego što je napustio obiteljsku kuću, za vrijeme boravka u šumi uputio poziv ocu supruge, tijekom kojeg je zatražio da razgovara sa suprugom te je istoj potom u nakani da je ustraši uputio riječi prijetnje; da će spavati kao njegova mama na groblju", navodi se dalje u presudi.

Osuđenik je na sudu priznao zločin i naveo da se kaje. U nekoliko je navrata ranije osuđivan zbog nasilja na štetu supruge. Sud mu je odredio i obavezno liječenje od alkoholizma.