Pijani policajac pretukao suprugu, njoj i komšinici prijetio pištoljem

U tijeku je kriminalističko istraživanje

IZ SLUŽBE je privremeno udaljen 40-godišnji policajac koji je uhićen nakon što je noćas u alkoholiziranom stanju verbalno i fizički napao svoju suprugu te prijetio pištoljem njoj i susjedu, izvijestila je PU osječko-baranjska - piše Index.hr.

Do incidenta je došlo oko 2 sata ujutro na području Osijeka, a 40-godišnji policajac koji se nalazi na bolovanju u alkoholiziranom je stanju verbalno i fizički napao svoju 34-godišnju suprugu.

U tijeku je kriminalističko istraživanje

Supruga je tijekom napada izašla iz stana u dvorište gdje joj je suprug prijetio privatnim pištoljem koji legalno posjeduje. U tom je trenutku na dvorište izišao 39-godišnji susjed koji je čuo kako žena zove u pomoć, a policajac je zaprijetio i njemu.

Policija je stigla na mjesto događaja odmah po dojavi te su zaustavili daljnje nasilničko ponašanje kolege kojem je izmjerena koncentracija od 1,18 promila alkohola u krvi.

Oduzeti su mu službeni i privatni pištolj te je uhićen.

U tijeku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti događaja, a uhićeni policajac privremeno je udaljen iz službe.

Policija osudila ponašanje svoga službenika

U Policijskoj upravi ističu kako imaju nultu točku tolerancije prema svakoj vrsti nasilja, posebice prema obiteljskom nasilju, kao i da su policijski službenici dužni svojim primjerom u profesionalnom i privatnom životu promicati kulturu nenasilja i poštivanja ljudskih prava, osobito ljudskih prava žena.

"Snažno osuđujemo ovakvo ponašanje koje je u potpunosti nespojivo s obnašanjem policijske službe i neće biti tolerirano u policijskim redovima", poručeno je iz PU osječko-baranjske.

Izvor: