Pješak teže povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u Cazinu

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -1 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 86,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata imala je jednu intervenciju. Krivičnih djela i remećenja javnog reda i mira nije bilo, dok je teže povrijeđeno jedno lice u saobraćajnoj nesreći u Ulici bošnjačkih šehida, kada je 1 m/v udarilo u pješaka.

Vatrogasci su imali također jednu intervenciju u protekla 24 sata - gašenje dimovodnog kanala na Maloj Lisi.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 54 pacijenata dok je sanitet korišten četiri puta.

U području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima došlo je do aktiviranja klizišta u Ulici dr. Irfana Ljubijankića i pucanja vodovodne cijevi. Saobraćaj na ovoj dionici puta je i dalje obustavljen; U subotu, 18.01.2020. godine, JKP "Vodovod" d.o.o. Cazin će izvoditi radove na rekonstrukciji pumpnog postrojenja na izvorištu Vignjevići. Zbog navedenih radova doći će do prekida u isporuci pitke vode u periodu od 6h ujutro 18.01.2020. (subota) do 6h ujutro 19.01.2020. (nedelja) za sljedeća naselja: Ostrožac, Prošići, Majetići, Miostrah, Vrelo, Osredak, Kličići, Gnjilavac, Polje (dio koji se snabdijeva sa Vignjevića) Japića brdo, Cazin- uže gradsko područje, Hairlahovića brdo - Strane, Klisa, Puškari, Šepići, Mala Lisa, Ćuprija, Seferagići, Slatina, Čizmići i Gradina. U koliko se ukaže potreba JKP "Vodovod" i Vatrogasna jedinica Cazin će obezbjediti pitku vodu putem cisterni.

Što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Podružnica Elektrodistribucija Bihać obavještava kupce da će zbog planiranih radova na elektroenergetskim objektima  doći do prekida u isporuci električne energije dana 17.01.2020. u vremenskom periodu 09:00-15:00 sati u naselju Osredak.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, magla i dalje smanjuje vidljivost, a posebno je gusta na širem području: Bijeljine, Travnika, Viteza i Srebrenika, kao i na putevima uz rijeku Savu u sjeveroistočnim krajevima i mjestimično uz rijeke Bosnu (šire područje Maglaja, dionica Zenica-Sarajevo, pojedini dijelovi Sarajeva) i Drinu (Zvornik, Šepak). Zbog pada temperature u noćnim satima upozoravamo na moguće nailaske na poledicu na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone i savjetujemo opreznu vožnju. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća na magistralnim putevima: Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Lanište-Ključ.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.