Pjevač benda iz Bihaća u komi prevezen u Tuzlu

Arslan Handukić, pjevač i gitarista bihaćke grupe “The Babe Barbarella”, još je u komi i teškom stanju nakon saobraćajne nesreće koju su članovi ove grupe doživjeli u nedjelju, 12. maja, na putu Bosanska Krupa – Bosanska Otoka u mjestu Stragarić. U ovoj stravičnoj nesreći na mjestu je poginuo granični policajac Jasmin Gerzić, dok je njegov kolega Šefik Šabić teško povrijeđen.

Teška politrauma

Iz Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” iz Bihaća za “Dnevni avaz” potvrđeno je da je Handukić zadobio politraumu te da je bio zbrinut na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje.

Handukić je tokom jučerašnjeg dana prevezen u Univerzitetski klinički centar Tuzla radi daljnjeg liječenja i tretmana. U Tuzlu je dovezen u poslijepodnevnim satima, potvrdila nam je Ersija Mujedinović, portparol UKC-a Tuzla.

- Pacijent je stigao i u toku je obrada. Smješten je u Kliniku za anasteziju i reanimaciju, na Odjel intenzivne njege. U besvjesnom je stanju i priključen je na aparat za disanje - kazala nam je Mujedinović.

Direktan sudar

Nesreća se desila u ranim jutarnjim satima, kad su se momci bihaćkog benda “The Babe Barbarella” vraćali s nastupa u Banjoj Luci. Oni su se svojim vozilom VW Tuaran sudarili s Audijem 100, u kojem su bili granični policajci, koji su tog jutra krenuli da preuzmu smjenu na Graničnom prijelazu u Bosanskom Novom.  Policija još utvrđuje kako je došlo do direktnog sudara dva vozila.

Molitve prijatelja

Handukićeve kolege iz benda zahvalile su na Faceboook stranici prijateljima na podršci i interesiranju.

- Prije svega, želimo da izrazimo saučešće familiji Jasmina Gerzića, poginulog u nesreći, i brz oporavak Šefiku Šabiću, njegovom kolegi i suvozaču. Također, želimo da vas obavijestimo da je naš Arslan još u veoma teškom stanju i u komi, ne zna se do kada će takvo stanje biti, ali čim se pokažu prve promjene u njegovom stanju, mi ćemo vas obavijestiti. Molimo vas da svi skupa dovimo i molimo za našeg Arslana - napisali su članovi benda “The Babe Barbarella”.