Nova godina stari problemi: US Šume još nisu penzionerima dostavile drva

Unsko-sanske šume već godinama krajiškim penzionerima nude isporuku drva i oni su im najveći i stalni klijenti. Veliki se tu novcu uzmu, a podvali se sve i svašta. Ne gleda se tu ni kvalitet ni klasa drveta., piše portal Objektiva.ba

Ove godine bi uz sve te, rekli bi, već pomalo uobičajene stvari problem mogao biti i sa isporukom drveta na vrijeme. Nije to prvi put Unsko-sanskim šumama da se poigrava sa penzionerima, njihovim živcima i zdravljem,jer kad zastudi star čovjek može lako da se prehladi u hladnoj sobi.

Evo septembar je već krenuo i hladan je, a drva ni na vidiku. Unsko-sanske šume se vade na nedostatak vozača koji masovno odlaze vani raditi zbog mali plaća koje imaju u ovom preduzeću. Međutim, slab je to izgovor jer ovaj problem se dešavao i ranije kada je bilo vozača.

Reklo bi se da se ovdje prije radi o bahatom odnosu prema penzionerima, nego o tehničkim problemima. Da li će se penzioneri žaliti, jer njihovi novci se skidaju sa penzija već poodavno, ili će sjediti skrštenih ruku, vidjećemo.