Plenković: Loše ako je istina da nas je BiH prisluškivala

Home

Plenković: Loše ako je istina da nas je BiH prisluškivala


Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u četvrtak u New Yorku da bi bilo "jako loše" ako je istina da su se na udaru prisluškivanja bosanskohercegovačke državne Obavještajno sigurnosne agencije (OSA) našli hrvatski dužnosnici iz Hrvatske i BiH te razne kompanije.

Kako je rekao, u ovom trenutku nema sva saznanja o toj temi, te da se čuo s ravnateljem hrvatske Sigurnosno-obavještajne agencije i da očekuje pune informacije po povratku u Hrvatsku, prenosi Hina.

"Ali to da se prisluškuje hrvatske dužnosnike, to je jako loše u svakom slučaju ako je istina, ali to ćemo vidjeti kad se vratim", rekao je novinarima Plenković koji u New Yorku sudjeluje na zasjedanju Opće skupštine UN-a.

Hrvatski tjednik Nacional je u svom ovotjednom izdanju objavio kako je temeljem uvida u više tajnih izvještaja OSA-e došao do dokaza da ta služba "vodi specijalni rat protiv Hrvatske, hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i vanjske politike hrvatske vlade, ali i hrvatskog naroda u BiH".

Plenković je rekao kako za sada ne može dati konačni sud o ovom slučaju.

"Ne bih donosio nekakve definitivne sudove u ovom trenutku, tema je preosjetljiva, a za mene je BiH kao država i najbliža i najbitnija i imamo veliki interes za dobre odnose i za Hrvate koji su tamo konstitutivan narod. To sam pokazao od prvog dana mandata – sedam posjeta BiH u manje od jedanaest mjeseci", rekao je Plenković

Tome je dodao da uvijek ima na umu da je "previše toga što nas spaja, a sve otvorene teme sigurno nisu nerješive".

 

(Izvor: N1)

Objavio: Pet, 22/09/2017 - 07:25

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top