Plenkoviću, jadan ne bio, da nije bilo 505. bužimske danas bi u Hrvatskoj imali Republiku Srpsku Krajinu

.
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković poručio je u petak na Dan pobjede da je Oluja omogućila mir i u Bosni i Hercegovini, te da je njome spriječeno da se u Bihaću dogodi genocid kao u Srebrenici, a omogućen je Daytonsko-pariški mirovni sporazum.

Poručio je kako će Vlada ustrajati u zaštiti ustavnih prava Hrvata u BiH kao ravnopravnog konstitutivnog naroda, napomenuvši da nema europske BiH “sve dok svi njeni građani, a osobito Hrvati koji su često preglasani i obespravljeni, ne budu legitimno i demokratski zastupljeni u izvršnim i predstavničkim tijelima zemlje”.

Preduvjet za to je pravedan izborni zakon, kao i bolje funkcioniranje Federacije BiH, istaknuo je Plenković.

Možda Plenkoviću treba neko da kaže kako su ustvari 505. bužimska brigada i 5. korpus, istrajavajući u napadima Vojske Republike Srpske i ne dozvolivši pad ovih teritorija čitave tri i po godine, spriječili spajanje Republike Srpske i Republike Srpske Krajine koja je bila uspostavljena na teritoriji Hrvatske.

Da se to desilo, vehementni Plenković to zanemaruje, ne bi Hrvatska danas bila jednonacionalna država, već bi imala istu situaciju kao u BiH. Ko zna na šta bi danas sve ličilo.