Pljačkali apoteke: U Mostaru uhapšena dvojica razbojnika

.
K.Z. (24) sinoć uhapšen, a daans njegov kompanjon A.M.(21)

 

Mostarski policajci uhapsili su dvojicu razbojnika, čija su meta zadnjih dana bile apoteke, ali i drugi objekti te se povezuju sa  počinjenjem više teških krađa na području Mostara.

Kako nam je potvrđeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona slobode su lišeni K. Z. (24) i A. M. (21), obojica iz Mostara, koji će nakon kriminalističke obrade u Policijskoj upravi Mostar  tokom večeri biti predati u nadležnost Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U ruke policajaca prvi je pao K. Z., koji je uhapšen sinoć, nepuna tri sata nakon što je sa svojim kompanjonom opljačkao apoteku „Tilia“ na trgu Ivana Krndelja, dok je A. M. danas pronađen i lišen slobode.

U tu apoteku njih dvojica su upali maskirani i uz prijetnju nožem uposlenici, prošli iza pulta, otvorili kasu i uzeli 120 KM, nakon čega su pobjegli.

Također, njih dvojica se dovode u vezu s razbojništvom koje je po istom scenariju počinjeno zadnjih dana u dvije apoteke „Lupriv“ u Mostaru, ali i s krađama iz IC štamparije te drugih objekata.

Policiji su u otkrivanju njihovog identiteta od koristi bili snimci videonadzora sa opljačkanih objekata te su na osnovu prikupljenih operativnih saznanja sinoć u gradu uočili K. Z., koji ih je nakon hapšenja odveo do mjesta gdje je bacio odjeću koju je koristio u svojim razbojničkim pohodima.