Počela isplata sredstava za oporavak privrede od posljedica uzrokovanih koronavirusom u Sanskom Mostu

Sanski Most
Uz zdravstvene posljedice pandemije, najizraženije su one koje već mjesecima trpi ili je već pretrpjela privreda. Situacija je ista, bilo u velikim gradovima ili manjim općinama. Nakon par mjeseci tokom kojih nisu radili, ali i sporog povratka na raniji obim proizvodnje ili pružanja usluga mnogi privredni subjekti zavise od pomoći države ali i ostalih nivoa vlasti. Za njih ali i poljoprivredne proizvođače u općini Sanski Most ovih dana počela je isplata sredstava koja su izdvojena upravo za ovu namjenu.

 

Općinska uprava Sanski Most ovih dana počela je sa isplatom sredstava u cilju oporavka privrede koja je pogođena pandemijom koronavirusa. Sredstva su osigurana za privredne subjekte, radnike koji su ostali bez posla, kao i za poljoprivredu.

U općinskoj upravi uvidjeli su da postoji još jedan broj subjekata koji nisu bili tretirani ni kantonalnim kao ni općinskim odlukama i oni bi, kako kaže načelnik Faris Hasanbegović, trebali biti prioritet u narednom periodu a sve sa namjerom kako bi svi koji su pretrpjeli štete zbog koornavirusa bili obuhvaćeni mjerama Kantona i općine Sanski Most. Kada je riječ o radnicima koji su ostali bez posla a nisu imali pravo na naknadu sa biroa za zapošljavanje.