Počelo okupljanje građana na protestu opozicije u Banjoj Luci (FOTO)

Gradske vlasti Banje Luke smatraju da nema razloga za proteste, koje su okarakterisali kao pripreme za izbore naredne godine

Okupljanje na protestu u Banjoj Luci, koji organizuju poslanici opozicije u RS-u, počelo je oko 19.00 sati.

I ovog četvrtka skup je organizovan u banjalučkom Parku “Mladen Stojanović”, a ne glavnom gradskom trgu, što je jedan od zahtjeva parlamentaraca PDP-a Draška Stanivukovića i Jelene Trivić, te njihovog kolege iz Kluba SDS-a Nebojše Vukanovića, prenosi Fokus.

Stanivuković, Trivić i Vukanović osim zahtjeva da im se odobri protest na glavnom gradskom trgu traže i da se preduzmu adekvatne mjere na rješavanju ekološkog problema u “Incelu”, dok će treći zahtjev saopćiti večeras.

Gradske vlasti Banje Luke smatraju da nema razloga za proteste, koje su okarakterisali kao pripreme za izbore naredne godine.

Gradonačelnik Igor Radojičić izjavio je da opozicija želi da generiše istu situaciju kao i prošle godine i da Banjaluku drži u stanju stalnih protesta i time pravi uvod u izbore, ocijenivši da je to iscrpljivanje građana i pokušaj stvaranja nervoze, koja u dobroj mjeri ugrožava funkcionisanje grada.