Počinjeno krivično djelo u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

51 pacijent je zatražio pomoć Hitne službe Doma zdravlja, a dva su upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Ahmed Riyad Dash i Amra Zulić.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno krivično djelo, dok narušavanja javnog reda i mira i saobraćajnih nezgoda nema prijavljenih.

„Protekla 24h bila su mirna za velikokladuške vatrogasce“ – rekao nam je dežurni Grahović.

Elektronapajanje domaćinstava je uredno, informišu iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša.

Prema informaciji iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, snabdijevanje pitkom vodom je stabilno.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 01. septembar: 

U jutarnjim satima upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Posebno izdvajamo dionice uz rijeke: Savu, Drinu, Unu, Bosnu i Spreču. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu. Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila na većini putnih pravaca. Držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 20 minuta.

U velikom broju kantona danas počinje nova školska godina i očekuje se veliki broj djece na saobraćajnicama. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače, da budu maksimalno oprezni u zonama blizu škola. Podsjećamo da je brzina kretanja vozila u blizini škola do 40 km/h. Roditelji, ako vozite svoju djecu do škole, ne zaboravite koristiti sigurnosni pojas. Djeca visine do 150 cm moraju sjediti na podmetaču (boosteru) kako im pojas ne bi prelazio preko lica. Zabranjeno je djeci ispod 12 godina da sjede na suvozačkom sjedištu. Đaci, pratite i poštujte saobraćajnu signalizaciju (semafore i pješačke prelaze). SRETNO svima!

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Dnevna temperatura od 22 do 28, na jugu zemlje do 30 °C.

Postepena stabilizacija i sunčanije vrijeme, uz ne suviše visoke temperature, pozitivno će djelovati na opću sliku. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Poželjno je umanjiti aktivnosti u drugom dijelu dana.