Podrška gradonačelnika Fazlića nastavnicima i učenicima KŠC Ivan Pavao II

Na zahtjev članova Vijeća roditelja Katoličkog školskog centra Ivan Pavao II – Srednja medicinska škola, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić održao je danas sastanak za roditeljima i nastavnicima ove srednjoškolske ustanove.  Još jedanput je istakao svoju ličnu i podršku Gradske uprave Bihać u nastojanjima menadžmenta ove škole da osiguraju financijska sredstva iz kantonalnog budžeta za slijedeću godinu, a koja su neophodna za rad ove obrazovne ustanove. 

„Još od početka rada KŠC 2008. godine uz ovu sam obrazovnu ustanovu i evo opet ću ponoviti da je KŠC za Grad Bihać od strateškog interesa i svi oni koji rade protiv njega,  zapravo rade protiv građana Bihaća. Ljetos sam otvorio priču sa kantonalnim zvaničnicima oko rješavanja financiranja i imao sam dobar odgovor, ali ću  opet izvršiti pritisak na kantonalne vlasti da KŠC bude dio Budžeta USK-a za 2020. godinu. Radi se o iznosu do 400.000 KM i to nije iznos zbog kojeg trebamo praviti probleme“ –kazao je gradonačelnik Fazlić.

Članovi Vijeća roditelja i menadžment škole očekuje da će kroz razgovore i dogovore sa kantonalnim zvaničnicima rješiti pitanje finanaciranja za slijedeću godinu, kako ne bi došao u pitanje nastavni proces za 120 učenika ove škole.