"Pogba može postati legenda Manchester Uniteda"

Bivši fudbaler Manchester Uniteda Lee Sharpe stao je u odbranu Paula Pogbe kazavši da Francuz može da postane legenda kluba sa Old Trafforda.

Trostruki prvak Premier lige sa Manchester Unitedom je u izjavi za goal.com rekao kako i dalje vjeruje da je Pogba igrač top klase i kako još uvijek nije rekao završnu riječ u dresu Crvenih đavola.

"Volio bih da ga klub zadrži. Mislim da bi mogao da postane apsolutna legenda Uniteda. On je svjetska klasa, iako nekad ne igra svih 90 minuta. Ako bi se stvorio tim oko njega i doveli igrači koji bi mogli da igraju s njim, on bi mogao da bude prava senzacija za klub", izjavio je Sharpe.

Već duže vremena mediji na Otoku nagađaju o eventualnom odlasku Francuza sa Old Trafforda, ali Sharpe smatra da on nije uzrok loše atmosfere u svlačionici.

"Pitanje je da li Paul želi da ostane u Uniteda, ali mislim da on ne utiče loše na tim. Mislim da ostali igrači vole što je on fer i da ne pravi problem. Ipak, ako je nesretan i ako želi da ode, onda ne možete mnogo toga da učinite", dodao je on.

Paul Pogba se ove sezone nalazi u nemilosti trenera Olea Gunnara Solskjaera koji mu je pružio tek sedam nastupa, a zadnje je minute upisao na Boxing day, kada je ušao u igru na poluvremenu utakmice.