Pogledajte kako je direktor pao zbog primanja mita: Na stolu mu ostalo 10.000 eura

Uhapšeni direktor primio je mito od posrednika D. B.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije objavilo je videosnimak hapšenja Miroljuba Jevtića, direktora JP "Infrastrukture Željeznica Srbije", zbog primanja 10.000 eura mita u službenim prostorijama .

Na snimku se vidi akcija hapšenja, kao i novac za koji se sumnja da je mito u iznosu od 10.000 eura, i to u novčanicama od po 500 eura.

Uhapšeni direktor primio je mito od posrednika D. B., a riječ je o eksproprijaciji zemljišta na trasi brze pruge. Svim osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju 48 sati.

Kako navodi Telegraf.rs, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je u prisustvu direktora policije Vladimira Rebića i načelnika UKP-a Dejana Kovačevića saopćio da se uhapšeni direktor sumnjiči da je u službenim prostorijama preduzeća od posrednika primio mito u iznosu od 10.000 eura kao, kako je rekao, nagradu za koruptivne radnje u postupku eksproprijacije zemljišta koje se nalazi na trasi planirane gradnje brze pruge.

Stefanović je rekao da se uhapšeni advokati sumnjiče da su dali mito tako što su, prema dogovoru s direktorom preduzeća, fakturirali svoje pravne usluge u višemilionskim iznosima i taj novac kasnije dijelili među sobom.

- Hapšenju Miroljuba Jevtića, direktora "Infrastrukture Železnica Srbije", prethodili su mjeseci tajnog nadzora, tokom kojih su istražitelji ulovili direktora kako u svojoj kancelariji prima spomenuto mito - navodi se u saopćenju Tužilaštva za organizirani kriminal.