Pogledajte snimak sa rekonstrukcije: Seferović plačući kazao: "Taj baksuzni kombi...vozio sam pijan, Dženana nisam ni vidio"

Home

Pogledajte snimak sa rekonstrukcije: Seferović plačući kazao: "Taj baksuzni kombi...vozio sam pijan, Dženana nisam ni vidio"

Reproduciranjem snimka sa rekonstrukcije koja je izvedena u noći sa 13. na 14. juni 2016. godine u Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je nastavljeno suđenje Ljubi i Bekriji Seferoviću, optuženim za izazivanje i prikrivanje saobraćajne nesreće usljed koje je preminuo Dženan Memić, a povrede zadobila njegova djevojka Alisa Mutap.

Na snimku svoje iskaze daju Ljubo Seferović i Alisa Mutap. Dio snimka u kojem učestvuje Ljubina supruga Vasvija Sejdović nije emitiran jer je optužba protiv nje povučena, a ona je odbila da svjedoči protiv supruga.

Seferović na početku snimka, kada je ugledao kombi, počinje da plače i govori: "Taj baksuzni kombi“.

On je tužiocima kazao da je kobne noći vozio pijan i da Memića uopće nije vidio jer je gledao u CD na kojem je mijenjao muziku. Rekao je da ne zna na kojem se tačno mjestu desila nesreća niti je vidio pješaka.

- Žena mi je rekla "udario si pješaka", a ja sam na retrovizoru vidio čovjeka kako pada na stomak. Prepao sam se i pobjegao s lica mjesta. Ocu sam nekoliko dana kasnije rekao da sam udario pješaka a on me pitao: "zašto nisi ostao na licu mjesta i pozvao policiju".

Seferović je pokazao i mjesta na kombiju koja su nakon nesreće bila oštećenja, a oštećenja je, kako tvrdi, sam popravljao.

Alisa Mutap na snimku je pokazala gdje su se Memić i ona u noći nesreće nalazili, te kazala da je u jednom momentu pogledala u Memića koji se trznuo, a potom je kazala: "I, to je to. Ničeg se više ne sjećam“.

Ona je tužiocima kazala i da joj je bitno da i ona sazna detalje šta se te noći dogodilo.

Na to je Muriz Memić, otac nastradalog Memića, iz publike kazao "To je to, a Dženana više nema“.

Seferovićev advokat Rusmir Karkin imao je niz prigovora na način kako je izvedena rekonstrukcija ističući da je tužilac Sead Kreštalica sve vrijeme Ljubu navodio na odgovore.

Iz Tužilaštva su kazali da je rekonstrukciji prisustvovao tadašnji advokat Ljube Seferovića Omar Mehmedbašić te da nije imao prigovor na razgovor.

Dženanov otac Muriz Memić nakon ročišta je najavio tužbe protiv svih tužilaca koji učestvuju u slučaju optužujući Tužilaštvo na čelu sa Dalidom Burzić za montiranje slučaja.

Naredno ročište u ovom predmetu zakazano je za 7. juni u 10 sati kada će biti prikazani snimci nadzornih kamera s kuvajtske rezidencije i kuće Šerifa Konjevića.

Pogledajte kompletan snimak sa rekonstrukcije:

Navodi iz optužnice Optužnicom sarajevskog tužilaštva Ljubo Seferović se tereti da je 8. marta 2016. godine , vozeći pijan, udario Dženana Memića i njegovu djevojku u Velikoj Aleji, a zatim pobjegao sa mjesta nesreće.

Prema navodima optužnice, Dženan je tom prilikom glavom udario u lijevi štok kombija i tako zadobio smrtonosnu povredu od koje je preminuo sedam dana kasnije.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Tagovi
Objavito: Wed, 05/24/2017 - 19:18

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top