Pogledajte šta se dešavalo u Velikoj Kladuši tokom posljednja 24 sata

g

– Mirna su, bez intervencija protekla 24h iza kladuških vatrogasaca i policijskih službenika.

Uredno je elektronapajanje i vodosnabdijevanje kladuške općine, saznajemo u Poslovnici „Elektrodistribucije“ i JKP „Vodovod i kanalizacija“.

– Timovi Hitne službe kladuškog Doma zdravlja na čelu sa dežurnim doktorima Samrom Alibegić, Amrom Zulić i Abdulahom Fazlićem pružili su medicinsku pomoć za 45 pacijenata. Dva pacijenta su upućena na dalje liječenje.

– Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Slabije magle ima na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, ali ne utiče bitnije na saobraćanje. Usljed porasta temperature na brojnim dionicama učestali su odroni, tako da savjetujemo oprezniju vožnju. Izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres, Kladanj-Vlasenica, Šićki Brod-Olovo, Turbe-Karanovac, Višegrad-Vardište i Sarajevo-Foča, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje). Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

– Danas u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i tokom noći povremeni i slabi lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 12 do 18 °C.

Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Mada će temperature još uvijek biti neuobičajeno visoke za ovaj period godine, slabljenje južine ipak će pozitivno djelovati na opću sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti. Problemi su pretežno mogući usljed mjestimično tmurnog vremena, što bi ponajviše moglo djelovati na lošije raspoloženje. Sa noćnim satima opšta slika će, uz više svježine, biti ugodnija.