Pogba: Jedini razlog zbog kojeg je Mourinho dobio otkaz su loši rezultati

Veznjak Manchester Uniteda Paul Pogba kazao je da su loši rezultati jedini razlog zbog kojeg je Portugalac Jose Mourinho dobio otkaz na klupi Crvenih đavola.

Klub s Old Trafforda s najvećim mogućim ambicijama ušao je u ovu sezonu, ali su rezultati, a prije svega igra, bili daleko ispod svih očekivanja navijača, čelnika i samog Mourinha, pa je sredinom decembra odlučeno da Mourinho postane bivši trener i na njegovo mjesto stigao je Ole Gunnar Solskjaer.

Tokom Mourinhovog mandata na klupi Crvenih đavola, engleski mediji često su pisali u sukobu između njega i Paula Pogbe te je upravo Francuz proglašen za najvećeg krivca za otkaz portugalskom stručnjaku.

Nekoliko mjeseci nakon njegovog odlaska, Pogba je komentarisao situaciju u klubu iz vremena kada je Mourinho bio menadžer, a on je rekao da su loši rezultati jedini razlog zboog kojeg je dobio otkaz.

"Koji su bili problemi s Mourinhom? Jednostavno, nismo pobjeđivali. Zato su čelnici kluba i odlučili da promijene menadžera, jer ipak, rezultati su najvažniji. Da smo pobjeđivali, on bi ostao na svojoj poziciji", rekao je Pogba. 

Nakon odlaska Mourinha, Manchester United ušao je u seriju fantastičnih rezultata i napravili su značajan korak u borbi za jednu od prve četiri pozicije koje vode u Ligu prvaka, a uz to su senzacionalno izbacili PSG iz osmine finala Lige prvaka.

Ipak, utisak je pokvaren nakon poraza od Arsenala rezultatom 2:0, kao i nakon eliminacije od Watforda u četvrtfinalu FA cupa.