Pokopan 33-godišnjak koji je stradao u požaru u bolnici u Travniku

Home

Pokopan 33-godišnjak koji je stradao u požaru u bolnici u Travniku


U Novom Travniku danas je pokopan 33-godišnji Gabrijel Trbara, pacijent Odjela neurologije i psihijatrije bolnice u Travniku, koji je preminuo nakon što je teško ozlijeđen u požaru na tom bolničkom odjelu.
 

Obraćajući se okupljenima, profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu Pavo Jurišić pozvao je na nadležne da rasvjetle okolnosti ovog događaja.

- Optužujem sve odgovorne za ovu smrt, jer ako je neko povjeren mojoj brizi, on je moja odgovornost 24 sata... U ime Crkve i nadbiskupa pozivam nadležne da ispitaju o čemu se radi - kazao je, između ostalog, Jurišić.

Požar na Odjelu neurologije i psihijatrije bolnice u Travniku izbio je u jutarnjim satima 19.aprila, kada je 33-godišnji Gabrijel Trbara teško ozlijeđen, a u četvrtak navečer je preminuo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Kako je priopćeno iz MUP-a SBK-a, policija u Travniku zaprimila je 19. aprila oko 3.30 sati prijavu od dežurnog tehničara s Odjela neurologije i psihijatrije Bolnice u Travniku da je 33-godišnji pacijent iz Novog Travnika izvršio samozapaljenje.

 Iz bolnice u Travniku naveli su da je do zapaljenja kreveta pacijenta došlo pod, za sada, neutvrđenim okolnostima te da treba pričekati završetka istrage, kao i da je prilikom ovog incidenta ozlijeđen i jedan zaposlenik Bolnice.

 

(Izvor: Fena)

Tagovi
Objavio: Sat, 29/04/2017 - 21:25

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top