Neizmjerna tuga u Srbiji, pokopana učenica koja je slučajno ušla u autobus smrti

MARIJANA Kocić, 17-godišnja učenica koja je igrom slučaja ušla u autobus koji je kod Niša prepolovio vlak, danas je pokopana.

Podsjetimo, učenica Srednje stručne škole Marijana Kocić obično je sa školskim prijateljima i prijateljicama u školu dolazila autobusom koji kreće ranije, ali je tog dana zakasnila pa je ušla u prvi sljedeći autobus - isti onaj koji je u silovitom udaru prepolovio vlak, pri čemu je 5 osoba umrlo, a 27 ih je ozlijeđeno.

"Satovi u školi nam počinju oko 7.45 pa učenici dolaze obično prethodnim autobusom. Sudbina je htjela da uđu u sljedeći autobus, vjerojatno jer su se uspavale ili su kasnile iz nekog razloga. Kada smo saznali za nesreću, svi smo bili u šoku, nismo mogli doći sebi, svi su potreseni, i učenici i nastavnici. Ona je bila dobra i kao učenica, i kao čovjek, i kao prijateljica. Jedno stvarno iznimno dijete", rekla je za Blic ravnateljica Srednje stručne škole Snežana Živković.

Kocić je danas pokopana u svom rodnom selu Čokot u Srbiji.

Kako javljaju srpski mediji, sprovod Marijane Kocić bio je potresan. Na posljednji počinak Marijanu je ispratilo nekoliko stotina prijatelja, rođaka i školskih kolega. 

Prijateljica pročitala potresno oproštajno pismo

Na čelu kolone hodala je Marijanina sestra Jelena, koja je u suzama nosila sliku preminule sestre. Iza nje su išli rođaci i prijatelji, koji su bijeli kovčeg s tijelom nosili od obiteljske kuće u Čokotu do lokalnoga groblja.

U koloni su iza Marijanine sestre hodali otac, majka i baka preminule tinejdžerice.

"Marijana, dijete moje milo, zašto me ostavi. Jao, unuče, moje lijepo, okreni se da nas vidiš", zapomagala je putem neutješna baka Marijane Kocić.

Jedna od prijateljica preminule Marijane pročitala je potresno pismo kojim su se prijatelji posljednji put oprostili od nje.

"Ti si bila naše svjetlo na kraju tunela, zauvijek ćemo pamtiti tvoj glas dok si nam pokazivala zadatke. Jako ćeš nam nedostajati", izgovorila je kroz jecaje.