Pokušaj ubistva u Bosanskoj Otoci

asd

Policijska stanica Bosanska Krupa obavještava da u proteklom periodu zabilježila slijedeće:

-Dana, 24.09. u 17.15 sati disila se SN, Bosanska Krupa lokalni put Ostružnica, 1 učesnik, uzrok usljed neprilagođene brzine vozila i uslovima na putu sletanje vozilom sa puta, 2 li8ca zadobila LTP, materijalna šteta, prekršajni nalog na vozača.

Dana, 26.09. u 01.13 sati desilo se KD ubistvo u pokušaju, u Bosanskoj Otoci ulica Čaršija, 1 lice pretrpjelo TTP, ukazana medicinska pomoć u Kantonalnoj bolnici Bihać i konstatovane TTP, protiv 2 lica slijedi izvještaj o počinjenom KD u Kantonalno tužilaštvo.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bosanska Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 104 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 17 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP “10. Juli” Bosanska Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas ima planski prekid u isporuci vode:

10.00 – 12.00 sati ukuca Hasana Brkića i dio Međumostova, sanacija kvara.

Elektro-distribucijaizvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.

Danas nema predviđenih planskih prekida u isporuci električne energije

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe za održavanje puteva na području općine Bosanska Krupa obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po suhim kolovozima.

Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na magistralnog puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bosanska Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bosanska Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 14C , vlažnost zraka 89% , dok je vodostaj rijeke Une11 cm (NV).